Mycket mättande gröt kokad påquinoaoch krossat bovete. Gröten kan varieras på olika sätt. Skölj quinoa under kallt vatten genom att gnugga på fröna ordentligt
Frasiga tunnpannkakor påbovete, både gluten- och laktosfritt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Är de på gränsen till grötiga så häll över kallt vatten över grynen. Ska du använda helt bovete i t ex sallad så vill du inte att det ska bli för grötigt utan att kornen ska vara hela och lätt al dente
Havrekrossgrötpå mandelmjölk med mango, banan, chiasupersylt och kardemumma. När jag har varit i USA så har jag köpt steel cut oats flera gånger, vilket ger en väldigt god gröt
denna typ av gröt håller mättnadskänslan mycket längre än min vanliga morgon. Delat på två. kesella, jordnötssmör och vatten i en matberedare, blanda till en jämn smet,
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjord på kokt potatis ochbovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.