Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. 5 st fläskfilé
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Bryt osten i små bitar och fördela på köttet. Putsa fläskfilén och skär den i två delar. Stek mitt i ugnen på 175º, i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 60°. Gratinera strax innan serveringen på 225° i ca 10 minuter. 1 st fläskfilé
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilépå 600 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.