Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 st citron
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Gratinerad hummer. Smält smöret och dra av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Ta ur stjärtköttet och hummersmöret. Ta lös och knäck klorna. Ta ur köttet och skär det i små bitar. Rör ihop hummersmöret med smör, salvia, persilja, vitlök, peppar, limeskal och limesaft lite i taget
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
) Vi började kvällen med en syrlig granatäppledrink och fortsatte med chiligratinerad hummer, rödbetsfyllda isterband med krämig potatissallad och avslutningsvis te och lite småkakor från frysen då vi redan var proppmätta
Den här gratinerade hummern har även smak av chili och västerbottensost vilket blev mycket gott. Vi har gått och längtat efter både hummer och pilgrimsmusslor ett tag nu så de fick samsas på tallriken och bli en förrätt
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.