Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
47. Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla
Det är viktigt att bara använda levande musslor. Det kan man kontrollera genom att knacka försiktigt på de öppna musslorna eller peta lite försiktigt i muskeln
Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. Fördela salladen på 4 tallrikar, ringla över olja och vinäger, lägg på de varma fikonen och strö över nötterna. 4 färska fikon
Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. Fördela salladen på 4 tallrikar, ringla över olja och vinäger, lägg på de varma fikonen och strö över nötterna. 4 färska fikon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.