Gravad hjort höjer smaken
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 1 kg hjortinnanlår
  • 0,5 dl socker och salt ( 60 procent socker 40 procent salt)
  • smör att steka i
  • enbär
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 400 g butternut
  • 1 dl ättika, 12%
  • 2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 tsk ingefära
  • 400 g jordärtskockor (från Gessie)
  • 2 stora potatisar (Eloge från Hötofta)
  • Rapsolja
  • 2 dl gräddmjölk
  • 25 g smör
  • Flingsalt
  • 1 bananschalottenlök (från Hököpinge)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lila morot (från Åkarp)
  • 10 enbär Smör
  • 5 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk viltfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och
  • 2 stora bananschalottenlökar
  • 4 dl frityrolja
  • 2. Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor
  • 3. Lägg i pumpabitarna och koka tills de är mjuka
  • 4 Tillsätt vin, vatten och viltfond och koka ihop tills hälften återstår (ca 5 dl).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.