Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Det är det jag har sett när jag har tittat runt, massor av duktiga bloggare som alla bakat supersnygga bullar av olikavarianter
Ta ut formen och lägg på biffarnaringla över liteolivolja på biffarna och iniugnenigen. Blötlägg brödet, i vatten (går även bra med rött vin om det finns) krama ur vätskan, smula det och blanda med de andra ingredienserntillbiffar
Stek grönsakerna imitten av ugnentills de är mjuka, specielltpotatisen. Skär squashen iknubbigabitar, klyfta tomaterna, skär löken i klyftor och hacka vitlöken
Oh, så smidigt, en rätt som sköter sig själv iugnen. Skölj bönori ett durkslag. Receptet kommer ursprungligen från ICA, men jag gjorde som vanligt några ändringar
Finhackapersiljan och rivvitlöken. Blanda alla ingrediensernatillbiffari en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den ibiffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Grekiskakycklingspett är så läckra att slänga upp på grilleni sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingenblir desto godaste om den får marineras några timmeri kylen
Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Valet föll på grekiskabönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. I boken tillagasbönornaiugnen men eftersom det var varmt ute så ville jag inte ha på ugnen utan jag gjorde min egen snabbvarianti stekpannan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.