Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. Servera medgrekisksalladoch tsatsiki. Stöt kumminen i en mortel, finhackad oregano och vitlök och lägg ner i äggblandningen med salt och peppar
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisksalladmed tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat ochsallad
Det lustiga är ju att det dock är så väldigt vanliga svenska grönsaker i den ”grekiska” salladen, plus fetaost och oliver… Jag säger inte att jag tror att jag är något lurt på spåren men…
Vi är inte speciellt förtjusta i oliver här hemma, så det blev istället isbergssallad, körsbärstomater, gurka och rödlök som fick hålla Fetaosten sällskap tillsammans med lite svartpeppar, salt och italiensk salladsdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.