Mätt upp ingredienserna till köttbullssmeten i en skål och blanda väl. Forma smeten till bullar. Stek i Milda margarin i en panna eller lägg köttbullarna i en ugnsform, ringla över margarin och stek i ugn 225 grader cirka 15 minuter. Servera med sötpotatismos
Sötpotatismos: skala sötpotatisen och potatisarna och skär dem i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll vatten över så att de nästan täcks.
koka tills de är genomkokta. Häll över kokvattnet i ett annat kärl. Mosa med en potatisstöt, tillsätt Crème bonjour och blanda väl. Blanda vid behov i lite kokspad och en nya salt.
Jag var ju väldigt skeptisk till veckans middagar i Linas matkasse, men jag måste medge att gårdagens middag med grekiska köttbullar i tomatsås var riktigt god
Tillagningstid. 30 min. Ingr för 4. 1 skiva smulat mjukt bröd, 1 dl vatten, 500 g köttfärs, 75 g fetaost, 1 stor el 2 små pressade vitlöksklyftor, 1 ägg, salt, 1 tsk torkad mynta eller ½ dl hackad färsk, 5 dl krossade tomater, 1 st köttbuljongtärning, 2 tsk socker, pasta
Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar (cirka 16 st). Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter
Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå i en halvtimme. Forma till små bullar, rulla dem i vetemjöl och stek i en stor stekpanna tills de blir ljusbruna
Blanda ströbröd, vatten och citronsaft i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Skala och hacka löken fint. Blanda med ströbrödsblandningen tillsammans med persilja, ägg, salt och peppar
Igår testade vi ett nytt recept på grekiska köttbullar från min kokbok om nyttig mat. Det känns ibland som att det är på helgerna vi faktiskt tar chansen att testa lite nya recept som känns mer avancerade (vilket de oftast inte är)
Smarriga köttbullar/biffar med fetaostsmak. 4 portionerHär serverad med Vintersallad, se etikett Sallad500 g köttfärs, lamm eller nöt½-1 hackad gul eller röd lök1 pressad vitlöksklyfta1 knippe persilja150 g smulad fetaost1 ägg½-1 dl hackade soltorkade tomaterSaltPepparSmör till stekningHacka lök, persilja och de soltorkade tomaterna
Grekiska köttbullar med oregano, vitlök och kanel4 portioner (eller minst det dubbla om det är en buffé)500 g lammfärs (eller nöt)1 ägg1 msk vatten1 tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk kanel2 tsk oregano1 pressad vitlöksklyfta2 msk fryst persiljaBlanda samman samtliga ingredienser
Grekiska köttbullar med grönsaker och tzatsiki spetsad med röd paprikaDu behöver. 400 g köttfärs (jag tar oftast blandfärs då blir biffarna saftiga)1 dl mjölk1 ägg1 dl smulad fetaost1 st finhackad gullöksalt och peppar1-2 msk hackad persilja1 st aubergine1 st zucchini2 st röda paprikor2 klyftor vitlök2 tsk mald spiskummin1 dl hackade rostade valnöttersalt och peppar0,5 dl olivoljan5 dl turkisk yoghurt0,5 st stor gurka1 dl hackad röd paprika0,5 msk vitvinsvinäger2 klyftor vitlöksalt och pepparSå här gör Du
1. Mät upp ingredienserna till köttbullssmeten i en skål och blanda väl. Forma smeten till bullar. Stek i olivolja i en stekpanna eller lägg köttbullarna i en ugnsform, ringla över olivolja och stek i ugn i 225 grader cirka 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.