Skär bort svålen på skinkan. Blanda äggula, potatismjöl och senap till griljering. Räcker till ca 2 kg skinka. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg
Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Detta räcker till en skinka på 2 kg, är den större så dubbla satsen1 dl ströbröd1 dl senap3 äggextra ströbröd och lite vetemjölSkär bort svålen på skinkan och pudra över lite vetemjöl, blanda sen ingredienserna och smeta på blandningen på skinkan, strö sen över ströbröd och kör in den i ugnen på 200 grader grill, vakta den så att den inte bränns
Eftersom skinkan är kall från butik (och man vill ju äta den lite ljummen) så valde jag bort grillelementet i ugnen och körde den lite längre på över- och undervärme
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.