Grilla revbenen till dom fått fin färg. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Vi grillar ofta kött, men ibland är det gott att bryta av med något annat. Är det något jag lärde mig under min tid i Sveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk
Inlagda jalapeno’s snittas upp lite och fylls m ädelost, vira lite bacon runt och grilla. Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek
Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka
Grilla på grillen 15-20 minuter eller tills laxen är klar. Eftersom vi nu håller på med husmålning så har vi haft god hjälp av våran närmsta granne, som så snällt erbjöd sig av sin arbetskraft
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.