GrilladFläskfilé. Putsa fläskfilén från fett och senor. Passa då på att göra fläskfilén. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
GrilladFläskfilé. Putsa fläskfilén från fett och senor. Passa då på att göra fläskfilén. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprikaoch haricot verts
Maken är hemma och ordningen är återställd. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Rulla ihop fläskfilénoch fäst med tandpetare. Skär ett snitt utmed långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.