Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrilladekycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
I den här marinaden har jag olja och soja som bas och kryddat med vitlök, timjanochcitron. Fläskkotletter går många gånger att hitta till bra pris ochmed en god marinad blir det en god köttbit att lägga på grillen
Dela sedan kycklingenoch servera med valfria tillbehör. Gnid in kyckligen i citronsaften som blir av en citron, dela den andra citronen i klyftor och lägg i kycklingenoch runt om
passar kycklingenmed jordärtskocka pure medtimjanochcitron lika bra om inte. svalnat, tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Servera med ris ochgrillad grönsaker och såsen till blir Tsatsiki,. Blanda ingredienserna i marinaden väl och marinera kycklingen i minst två timmar i burk med lock i kylskåp
Servera kycklingenmed ugnsbakad potatis, morötter och äpplen. Ugnsstekt kycklingmed kryddsmör. Dela en av citronerna på mitten och lägg in halvorna inuti kycklingen
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Grillad några citronklyftoroch servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.