Har du ändå grillen igång kan det vara kul att också grilla drinktilltugget! Vi fick över ett par skivor getost från förra veckan och då passade det bra att göra den här lilla förrätten/tillltugget.Till 4 personer
Varva machésallad, vattenkrasse, grilladepäron, smulad getost och rostade hasselnötter. Ringla över lite mer olivolja och pudra över med rökt paprikapulver
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Igår blev det denna goda kombination - kyckling, getost, honung och basilika. Stek på medelhög värme på båda sidorna i en torr stekpanna och dela sedan i fjärdedelar
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Eller lägg det i portionsformar, så kan man lätt fånga upp det sista av den goda osten med brödet
Till såsen serverade jag kycklingfilé som jag smaksatte med en kryddrubb och sedan grillade samt en quesadillamed fyllning av avokado som även den fick en vända på grillen
Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt i ugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta med ett glas kall sauvignon blanc
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.