En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Ryggbiff med ädelostsås. Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det
Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade ochgrilladepotatisen. Lägg ner de ljumna potatisskivornaoch se till så det kommer marinad på alla skivorna
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt). -) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Gnid in varje ryggbiff med olivolja, krydda sedan med salt och peppar på båda sidor. Lägg potatisen på en ugnsplåt, tryck till varje potatis med en gaffel så den ”öppnar sig” och går sönder något, men försök att hålla den hel så den inte faller isär
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
4-6 st potatisar 2-4 st morötter ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar smör att steka i. 4-6 st potatisar 2-4 st morötter. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar
Putsa ryggbiffen från hinnor och salta och peppra köttet efter behag. Ryggbiff. Skölj av delikatesspotatisenoch dela den i lagom stora bitar, på mitten eller i fyra delar beroende på storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.