Servera med grillade grönsaker och aioli. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Annika hade blivit symptomfri från sin fibromyalgi och jag blev väldigt inspirerad av hennes föreläsning
Men nu var det den grillade laxen som skulle lagas till. Bad, sol, god mat och trevliga vänner. Vi har nästan alltid tur med sol och värme när jag hälsar på hos min goda vän
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrillade potatishalvor (helt frivilligt). -) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa. La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen
Lägg upp på fat och pressa den grillade citronen över. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.