Äntligen Grillpremiär Som jag har väntat på att det skulle bli grillväder i år. Köpte en liten gasolgrill förra året, eftersom det är förbud för kolgrill på min balkong
Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om
Skiva köttet i centimetertjocka skivor, banka ut dem med handflatan. Dela njurarna på längden, putsa bort eventuella senor, förväll 1/2 minut i saltat vatten
Efter en stressig och lång vecka va det skönt att varva ner och ägna lördagen åt lite matlagning. Jag hade bjudit in mina stamgäster - mor och far - som är ett tacksamt sällskap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.