En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Börja med att bryna högrevenmed smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Grillad kyckling med sweet bbq rub. Blanda dressingen med kål och skivat äpple. Rubben kan man använda till annat kött också, även om vi inte provat det
Vi har grillat ovanligt lite denna sommar. Min man är en gudabenådad grillmästare, ochmed sedvanlig inspiration från vår grill-guru Adam Perry Lang gick han lös på köttet med såväl en egenhändigt blandad rub, en baste, och avslutningsvis en läcker resting oil
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. (Håller någon vecka i kylskåp i en ren streiliserad burk med lock)
Och undrar någon nyfiken läsare hur det gått med min vecka då jag skulle återuppta träningen igen så var förra veckan en ren skitvecka träningsmässigt sett
eller välj en enklare köttbitt som du lägger i pannan och penslar med lite glaze. Smörj en ugnsfast form med smöret, blanda och lägg i potatisen och löken
valfri glazer. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare
Dagen före Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Det här var helt värt sin tid av förberedelse, mört som tusan blev köttet, och det går fort att grilla på grillen glazen är som pricken över i
Gott till grillat är tjocka skivor av grillad bakpotatis. Nu har jag en burk med godaste glazen ståendes i kylen som passar lika bra till kyckling som lax, gris och nöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.