Ok, vi har ju inte haft någon slappsemester precis utan det har varit aktivitet i stort sett hela tiden med undantag för några dagar men under själva resan har jag inte varit trött, utan tvärtom
Sås till grillat. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Slutet gott, allting jättegott Sås till grillat. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda. I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis
Färska champinjoner med pressad vitlök, en skvätt olivolja, salt & peppar I ett foliepaket. Ett måste till grillat är spett gjorda på paprika varvat med lök som man också grillar förstås
En saftig bit lax serverad med en fräsch avokadosalsa. GRILLAD INGEFÄRALAX MED AVOKADOSALSA. Lägg filén med skinnsidan nedåt i en grillform av aluminium så slipper du det bökiga med att grilla direkt på järnet
Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full med näring
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.