Vår härligt somriga gård, som just nu doftar härligt av syren, inbjuder till en härlig grillfest. Idag är det härligt väder här i huvudstaden och vi passar på att grilla på vår fina somriga gård
Som jag har längtat efter våra grillkvällar hemma. När man bara är två så känns det onödigt att laga så mycket mat, men i min familj så har vi alltid varit minst fyra som äter och när man dessutom har gäster då så kan en grillkväll bli mer som en grillbuffé
Man bara måste gilla campari och den beska smaken för att gilla det här. Om du inte är förtjust i den så sätter vi punkt här, ingen idé att läsa vidare
Stötte på den här såsen hos både bloggen Kalasgott och Matochodla. Eftersom jag älskar basilika och alltid har en ståendes framme blev det basilikasås till grillfesten
Pastasalladen är ett bra inslag på buffébordet då du bjudit hem många gäster på grillfest. Den här pastasalladen passar till både fågel och kött och kan bra förberedas dagen innan
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Mangoraja är en av mina favoriter bland kalla såser. Denna gjorde jag i fredags till mina ciabatta fyllda med kyckling, bacon och tomat och så blev det även denna sås
Har du fått matjessill över från midsommarfirandet. Testa då att gör en god gubbröra av resterna, ett helt fanatiskt gott pålägg att ha på kvällsmackan eller som snack till fördrinken på grillfesten
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
I går kväll ville jag testa en mogen röd Bordeaux, Château Grandis 1999. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Jodå - det är precis vad det låter som. En paj med färskpotatis i. Otippat gott dessutom. Nu är det ju inte bara potatis i utan även salladslök, äggstanning och dill i fyllningen plus riven ost ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.