Grisar i lerbad – en tårta
Mat, Pyssel och Magi
Mat, Pyssel och Magi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 paket chokladfingrar och marsipan grisar
  • 2 dagar innan tårtan ska ätas:
  • botten
  • Vanilj tårtbotten
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vailjsocker
  • 1 dag innan tårtan ska ätas:
  • 250 g jordgubbar
  • 2-3 msk socker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 gelantinblad
  • Lemon curd
  • 1,5 citroner
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg Tvätta citronerna och riv skalet (använda alltid bara den yttersta delen, inte det vita) och pressa dem sedan.
  • 200 g blockhocklad (spelar ingen roll om det är mörk, ljus eller mjölkchoklad)
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör (riktigt fast smör)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.