Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Idag bjuder jag på dessa superbullar. Dessutom har de upp till ett par dagars längre fräschhet än vanliga hemmabrödbullar
De här grova frallorna kommer nästan från restaurangen Cranks i London. Grova frallor med yoghurt och linfrö(16 st)1/2 paket jäst (25 g)3 dl ljummet vatten1 msk flingsalt1 msk socker2 msk olivolja1 dl naturell yoghurt (eller kesella)1/2 dl krossat linfrö6 dl grahamsmjölca 4 dl vetemjölSmula jästen i en degskål och lös upp den i lite av vattnet. Ta upp degen, knåda den lite och dela i 16 bullar
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.