Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Ett gott grovtbröd som blir saftigt av skållningen. Lägg med skarven nedåt i brödformen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Skållat grovtbröd. Ett mycket gott brödmed massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen. Alternativ gör detta tidigt på morgonen och gör brödet på eftermiddagen
Använd med fördel en hushållsassistent för att arbeta ihop degen. Snitta brödetmed vass kniv, sänk värmen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 3 msk mörk brödsirap
Fördela smeten i två smorda brödformar. Täck med folie och grädda i 30 minuter till. 2 dl grovt rågmjöl. Blanda grahamsmjöl, havregryn, vetegroddar, rågmjöl, vetekli, vetemjöl, salt och bikarbonat
Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen
Riv äpplena och blanda dem med filmjölken. Man kan göra brödet i 2 st 1 ½ l form också. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och häll i fil och äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.