Fiberriktgrovt bröd som är enkelt att baka eftersom man bara blandar ihopingredienserna och låter degen jäsa en gång direktiformen som brödet ska gräddas i
Häll upp smeten i en smord form. Rör ihop de torra ingrediensernai en bunke. Tillsätt yoghurt (den mindre mängden först, tillsätt mer om smeten intevill gå ihopordentligt), sirap, riven morot och äpple
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller tillmatlagning
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. (det går lika bra att använda bakplåtspapper). Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Vik sedan degen ytterligare en gång och tryck med handen försiktigt, forma sedan till en limpa. Strö sesamfrön på kanterna och mjöl på botten av formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.