Det här är ett jätte bra recept på pajdegDet här behöver du210 gr mjölmix (lailas glutenfria använde jag)om du inte har våg så skall du ta 3½ dl1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenGör så här
Här har ni ett inlägg som innehåller flera bra recept på pajskal. Ibland vill man ha ett fullkornsalternativ, ibland vill man ha ett vanligt hederligt pajskal och ibland behövs det ett glutenfritt alternativ
Pudra lätt med mjöl och kavla till platt rundel som är något större än formen den skall täcka. Häll på en äggstanning gjord på 3 ägg och 3 dl gräddmjölk (eller bara mjölk om man föredrar), kryddad med salt och peppar och kanske något mer som passar till
Pajdegen passar utmärkt t ex till Quich Lorraine. För att laga Ljus Pajdeg till matpajBlanda ingredienserna till en deg och låt den svalna i kylskåpet ca 30 min
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.