Gryta africana
MatildasMat
MatildasMat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 portioner Tid
  • 2 timmar Ingredienser
  • 1 kg Grytbitar (gris el.nöt)
  • 2 msk Smör
  • 2 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 4 msk Olja
  • 3 msk Curry
  • 2 st Gul lök (hackade)
  • 3 klyftor Vitlök (skalad,hackad)
  • 1 st Röd chili (urkärnad,hackad)
  • 1 st Grön chili (urkärnad,hackad)
  • 2 st Köttbuljong
  • 3 msk Paprikapulver
  • 12 +3dl Vatten
  • 3 msk Mango chutney
  • Tillbehör
  • färsk ananas
  • rostade kokosflingor
  • färsk koriander
  • quinoa
  • Gör så här
  • Stek köttet runt om ,salta och peppra.ta upp köttet.
  • Hetta upp oljan tillsätt curryn och låt den fräsa i ca 30 sek Lägg i lök,vitlök och chili och låt det fräsa ytterligare någon minut under omrörning.
  • Tillsätt köttet,buljong tärningar,paprika pulver och 12 dl vatten.
  • Låt koka länge på medelstark värme cirka 1.5 timmar Späd med 3 dl vatten efter ca en timme låt koka tills köttet är mört och mjukt smaka av med mango chutney strö över den rostade kokosen samt den hackade ananasen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.