Har hittat en blogg som ger mig massor med inspiration och tips gällande matlagning. Tillsätt sockerärtor och jordnötsmör (det tjocknar lite mer då och ger en god smak)
Denna mustiga vallmokaka medsmak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Jag gjorde en supergod pulled pork medsmak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Kolla kakan med en sticka för att se om den är klar. Fantastiskt mustig, smakfull och mmmmmm ljuvlig. Mustig chokladkaka med rom och chili250 g mörk kvalitetschoklad (jag använde mörk choklad från Beschle)200 g smör eller margarin4 ägg1 1/4 dl mjöl1,5 dl strösocker0,5 tsk chilipulver2 msk romSmörj och bröa en sockerkaksform. Tillsätt florsocker (2-3 dl) och lite lite vatten så det blir god smak och rätt konsistens
En till poäng med att göra ett storkok är att långkok har egenheten att de mognar efter. Du bestämmer ingredienserna och simsalabim har smakerna mellan dina råvaror gift sig och blivit till en smått kulinarisk sensation
Smaka av med salt och peppar. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Smaka av med salt och peppar. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.