Gunillas fredagsplock
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ca 10 st Ingredienser
  • 140 g tunt skivad bresaola. (Finns i förpackningar 70 g)
  • 1 burk mascarpone,
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk finriven parmesanost
  • finrivet skal av en citron
  • Caesarsallad
  • Ingredienser
  • 1 romansalladshuvud
  • 8 tunna skivor parmesanost
  • 2 msk finhackad gräslök
  •  
  • Dressing
  • 1 ägg 1 vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer 1 msk pressad citron
  • 3 droppar worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl finriven parmesanost
  • Minipizzor
  • 12 minipizzor Ingredienser:
  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6,5 dl vetemjöl special
  •  
  • Topping
  • 4 dl riven parmesanost
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • olivolja
  • flingsalt
  • Ugnsbakade cocktailtomater
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • ev. några basilikablad
  •  
  • Ingredienser
  • 2 st mjuka tunnbröd (18x25 cm)
  • 120 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 0,5 paket färskost smaksatt med örter
  • 1 avocado, skivad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 tunt skivad rödlök
  • Semifreddo
  • Semifreddo är en variant på glass som kan smaksättas hur man känner för. Gör den gärna färdig en dag i förväg.
  •  
  • Ingredienser
  • 4 ägg 1 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 70 g mörk choklad
  • 10 maränger
  • rivet skal av en apelsin
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 10 maränger
  • finrivet skal av en halv apelsin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.