Servera i varma pitabrödmed tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök. Mixa samman oregano, paprikapulver, spiskummin, senapsfrön, ingefära, chiliflakes och vitlöksklyftor med olivolja till en kryddpasta
Fyll varje pitabrödmedgyros, pommes, vitlök- och basilikasås, pickad rödlök, gurka och tomat. Nu pratar vi istället om dessa fantastiskt goda gyrosenmed picklad rödlök och rostad vitlök- och basilikasås
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Bryn grytbitarna i olivolja och margarin och krydda med den grekiska kryddan
Pitabröden fyllde vi med zucchini, halloumi, grillad paprika (färdigköpt), tomater, och rödlök. I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Pitabrödmed majs och durra. Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna
Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma. Inte så svårt egentligen då det finns så mycket gott att trolla fram, som det här – kycklinggyros
Jag kallar dessa bröd pitabröd nu eftersom vi fyllde dem med grillad kyckling m. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld i mitten rakt under stenen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.