Våra pojkar har länge velat fiska själva och nu erbjöds tillfälle med en bekant. Jag tänkte börja med något rätt enkelt, så fiskbiffar kändes som något jag kunde klara av
Gör ett gott potatismosoch spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Sås behövs inte med ett krämigt potatismos till det hela. Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Späd med grädde och ev vatten el mjölk, det ska inte vara för tunn som en sås utan en stuvning. Späd sedan med lite mjölk tills moset har en bra konsistens
Eller som jag gjort med gårdagens rester, brett på ett tjockt lager på en tjock skiva vitt bröd och toppat med ost som jag låtit stå i ugnen ett par minuter tills osten smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.