Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Gös i ugn med saltgurka och lök. Nu är jag tillbaka igen, och tänkte börja med en fiskrätt jag lagade tillsammans med mormor och mamma då de var på besök- en tre-generationers gös
Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Servera gösen med salsan och salladen. Grilla gösen på skinnsidan tills den börjar vitna på ovansidan, cirka 3 minuter. Vänd gösen och grilla den på andra sidan i ytterligare 1 minut. gösfiléer à 170 g med skinn MSC-märkt
Jag handlade lite räkor och filéad gös, som handlaren byxade åt mig. Stek gösen i smör. 500 gram gös. Än en gång har jag varit hos min favoritfiskhandlare Ek´s Fisk på Västra Torget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.