Hamburgerbröd brioche850 g Manitoba cream mjöl 25 g strösocker 15 g salt 40 g jäst 5 dl mjölk, ekologisk 50 g honung 75 g rapsolja. 600 g högrev, grovmalen (svensk) 2 msk vatten ca 2 droppe liquid smoke ca 1 tsk tabasco 2 tsk malen svartpeppar 3 tsk salt
Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut
Lägg upp rödbetorna på ett fat och strö över fetaost och bacon, toppa med rucola. Det blev sån bra kombination av salt och sött med rödbetor, bacon och feta
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Hur mycket jag än älskar sommarens överflöd av bär och färska frukter i alla de slag, primörgrönsaker, späd sparris ochhärliga sallader så älskar jag de mer mustiga rotsakerna, pumpan, svampen och kål i alla former som finns att tillgå såhär i höst
Det här är en lättsam och lättlagad lunchrätt som passar alla som äter enligt LCHF, och förresten alla andra också som försöker dra ned på kolhydrater utan att låsa sig vid en enda kosthållning
Vi tillbringar påskenpå landet och hittills har solen lyst med sin närvaro. En soppa mitt på dagen passar bra mellan frukost och middag och går oftast snabbt och lätt att fixa till
Sallad på finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.