Håkans festliga, förberedda nyårsmeny med bästa bubblet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40-45 st:
  • 1 rulle kavlad smördeg, kylvara (250 g, ca 25x35 cm)
  • 200 g neutral färskost, typ Philadelphia
  • 2 dl creme fraiche, 34 %
  • 20-25 stora räkor, skalade
  • 100 g löjrom
  • finhackad gräslök
  • 2 kokta humrar
  • 50-75 g rökt sidfläsk
  • 2 skivor kantskuret vitt bröd, gärna surdeg
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 3/4 dl pinjenötter eller skalade pistagenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 1 huvud romansallad
  •  
  • Nobisdressing
  • 1 ägg 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • salt, vitpeppar
  • 3-4 msk finhackad gräslök
  • 800-1 000 g lammracks eller 600 g ytterfilé av lamm
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  •  
  • Örtsky
  • 20 g plockad bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • steksky från köttet
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • salt, vitpeppar
  •  
  • Svamp
  • 300 g färsk svamp, gärna portabellohattar eller skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ett varv på svartpepparkvarn
  •  
  • Balsamtomater
  • 250 g körsbärs- eller plommontomater, gärna från kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • några korn salt
  • ett varv på svartpepparkvarn
  •  
  • Potatis
  • 800 g mandelpotatis
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  •  
  • Glass
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor 1/4 dl strösocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk, ca 400 g eller 1 burk sötad kondenserad mjölk att koka (se ruta)
  •  
  • Färskostkaka
  • 2 ägg 30 + 30 g strösocker
  • 1 msk honung
  • 130 g mager kesella
  • skal från 1 citron, fint rivet
  • 1/2 - 1 msk maizenamjöl
  • 1 nypa salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.