Mörk chokladbotten med vitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vitchoklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vitchoklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vitchoklad
Det blev tårtbottnar med smak av citron och sen en massa hallon och vitchoklad. ½ dl hallonsylt. Börja med att förbereda chokladskärvorna genom att smälta den vitachokladen över vattenbad eller försiktigt i micron (försiktigt
Lägg på hallonen och den rivna chokladen. Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. 4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika). 2 ½ dl vispgrädde och hallon och hyvlad vitchoklad. 4 äggvitor
Vänd ner hallonen och häll smeten i formen. Smält chokladen i en skål över vattenbad. 3 dl frysta eller färska hallon. 100 g vitchoklad. Vispa ihop choklad, creme fraîche och 0,5 dl socker. 3 dl frysta eller färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.