-). Eller firade gjorde vi egentligen i helgen, men igår var själva födelsedagen. Tänk på att inte göra dem för söta - det är gott när jordnötssmaken dominerar
Vete, socker och mjölk är uteslutet sedan tidigare, men nu vill jag även äta ägg-fritt eftersom jag jobbar på att få bort ett virus i kroppen som legat och "lurat" i flera decennier
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossocker eller honung och blanda ner i smeten
En stor bonus är också att de är väldigt enkla att göra och går snabbt - tjofftjoff, ska det vara. Tanken är att de ska passa att äta som frukost eller till mellanmål, men jag som inte uppskattar alltför söta bakverk tycker att de fungerar precis lika bra även som kaffebröd
Mullbärs- och kokoskakor. Men definitivt ett mycket bra val när du själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra)
Jag ville göra en nyttigare och mer snabb-bakad variant på pepparkakor. Så jag gjorde en mjölblandning av havremjöl, bovetemjöl och majsmjöl som jag smaksatte med chaikrydda (=pepparkakskrydda)
Namnet, solskensgröt kommer dels av färgen och att den ger en strålande bra start på dagen, men också för att den innehåller betakaroten och C-vitamin tack vare innehållet av morötter, gojibär och torkat nyponskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.