När minna kära svärföräldrar fyllde år passade jag på att göra denna läckerhet. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält tillsammans med lite hallonpurè på svag värme i en kastrull
Häll på den varma grädden och rör tills all choklad smält. Fodra kanterna med overheadplast eller plastfickor klippta i breda remsor en bit högre än kanterna på formen
Pastafärger finns att köpa på diverse baksidor, tex här. Använd inte en visp här utan hellre en slickepott, så att du är säker på att det rörs om och inte kommer in för mycket luft i smeten
Värm juicen på svag värme i en kastrull. Värm ½ dl av juicen på svag värme i en kastrull. Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min)
) Fram med tårtan och de chokladdekorationerna jag hade â€på vänt†i kylen. Chokladdekorationerna är gjorda med 70% tempererad choklad från Lindt på ett överföringsark från Chokladgallerian
Jag hittade receptet på Leilas blogg. Bre frostingen på en av kakbottnarna och lägg den andra ovanpå. Bre sedan resten av frostingen på kakan och riv lite vit och mörk choklad ovanpå
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform eller smörj kanterna. Tanken är att "väggarna" på tårtan ska vara vita av chokladmoussen och att den rosa hallonmoussen ska vara en fyllning, så försök att inte låta hallonröran röra kanten på springformen
Smält gelatinbladen i en kopp 15-20sek i mikron på full effekt. Ugn. 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Hej på er alla bloggläsare. Hoppas ni har haft en lika bra påsk som jag. Här har vi haft härliga vänner på middag, både på Skärtorsdagen och självaste Påskafton
Vi grillade fläskytterfilé i helgen och jag passade på att göra något riktigt gott till efterrätt. Det blev en hallonmoussetårta med chokladbotten och den kommer jag absolut göra igen
De passar perfekt efter en god middag, är inte för mäktiga och kan kombineras på många olika sätt. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i juicen i en liten kastrull på medelvärme
Skär smöret i kuber och hacka chokladen, smält tillsammans på låg värme i en kastrull. Bred ett lager marängsmörkräm på en tårtbotten, lägg på nästa och upprepa tills du använt alla
Passera frukköttet genom en sil med hjälp av en sked och ta till vara på saften. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem därefter på svag värme med ca hälften av fruktsaften
Exempel på garnering. 1 dl socker , beroende på hur sött/syrligt du vill ha det. Chokladbrowniebotten. 1. Rosta valnötter och mandel 7 - 10 min, 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.