Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resterande ingredienser, vispa ihop och häll i formen. Låt svalna så mycket som möjligt utan att den stelnar, rör i den då och då
Pudra över resterande lakritspulver och njut. Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
I med resten. 20st. 200 grader 20 minuter 20st. Igår drog vi ut på holmarna, knappt vart ute alls i år. Så jag fick baka något snabbt som vi kunde ha med och dessa är snabba att baka och goa att äta
Jag vet att många har gått ifrån vetedegsrecept där man ska smälta smör och värma mjölken till att istället lösa upp jästen i kall mjölk och klicka i rumsvarmt smör direkt i degbunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.