en ring falukorv bulgarisk fårost, fetaost eller liknande gul lök soltorkade tomater i olja olivolja paprikapulver, gärna rökt svertpeppar Dra av skinnet från och snitta den tvärsöver med en tumsbredd mellan skårorna Fyll snitten med ost, lök och tomat och ringla över oljan samt pudra över paprikan
Senaste middagen herr Mårtensson lagade till från boken tänkte vi bjuda er på här i dag, en klassisk husman som har fått en liten "Make-Over" och fått se sin huvudingrediens utbytt
Om det inte hade varit för att Sara på bloggen Cookie Crumble hade twittrat om att hon skulle laga havets Wallenbergare - ja, då vete sjutton vad som hade serverats till middag hos oss denna kväll
Körde även med lättvispat smör som jag hade lite flingsalt på och ta- da, godaste fredagsmiddagen. Rökta och färska räkor med hemmagjord aioli och vispat smör samt baguette från Söderbergs
Toppa med svarta eller gröna oliver. Pasta med Tonfiskröra Du behöver300 g tonfisk2 dl creme fraiche½-1 purjolök2 ½ msk johnny's senap1 msk oreganoev. ½-1 purjolök
4-6 portioner. Arbeta till en slät blank och ganska lös deg som får jäsa i 35-40 minuter under köksduk. Häll 3-4 cm olja (ungefär 1 liter) i en tjockbottnad gryta (det extra stålet i en tjockbottnad gryta lagrar värmen bättre och friteringen går mycket lättare, men vilket vanlig kastrull går bra, eller wok panna för den delen) och låt bli het. 4-6 portioner
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. Häll såsen över fisken och gratinera i ca 10-15 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. 400-600 g djupfryst torskfilé. 1-2 tsk knorr fiskkrydda
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
Räkor Pil Pil, friterad kolja med cremoli och kungskrabbetapas med örtsås och rökt paprika. Lättrostad baguette med kungskrabba, örtsås och rökt paprika
J ville gärna fixa sitt paradsmafsel - lättrökt salmalax med teriakisås och wasabimajjo. Jag hade snöat in på lyxiga mini-"lobster rolls" enligt en idé från senaste Elle mat och vin
Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad. Topping2 gula lökar, tunt skivade 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad 200 g gruyèreost, riven 200 g svartkål svartpeppar 2 dl gräddfil 1 kruka gräslök, finhackad solrosskott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.