70 talet
och säkert en bit in på 80-talet också. Jag själv fick hasselbackspotatis i bröstmjölken för hemma hos oss var vi som tokiga i hasselbackspotatis. Så fort det fanns minsta anledning att fira stod vi där i köket och skalade potatis och sjöng och använde träsleven som verktyg när potatisen skulle skäras i tunna skivor. Nu för tiden är det väl knappt någon som äter hasselbackspotatis…Eller? Nu ska det vara mer gormétmat med konstiga/o-utalbara namn som exempelvis brässerad potatisfondant, blancherad potatispuré och kanske sauterade potatisflingor ??? En dag ska jag reda ut alla de där begreppen för er här på bloggen men idag ville jag egentligen bara dela med mig av en hasselbackspotatis! Så jag återgår till det!
Blanda äggulor, senapoch vinäger. Jag provade Ica Selection US Beef, ett mycket mört och gott kött. Detta är min variant på en majsaioli som vi åt för några veckor sedan när vi var på Manana i Göteborg
En knaprig och smakrik potatiskaka som jag gör såhär. salt och peppar. Om du har tänkt att servera en god köttbit till nyårssupén, eller vilken annan dag som helst egentligen, så är Pommes Anna verkligen ett gott tillbehör
Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Och glad påsk of course. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter. Kaviar- och purjolöksgratäng. En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med
Med dessa smoothies får du ny energioch blir en piggelin. Både gojibär och nyponskal är rika på C-vitamin och antioxidanter och dessutom fyllda med härliga smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.