Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga
Riktigt saftiga och goda och naturligt glutenfria muffins som jag har bakat med malda hasselnötter (hasselnötsmjöl), kokosmjöl och hemmagjord, osötad äppelmos (finns att köpa i välsorterade butiker om du inte har egen, om inte annat bland barnmaten)
Det här med kost är ju självklart helt individuellt. En av mina (& barnens) favoriter är Choklad- & hasselnötsmuffins som kommer från boken "Annikas Paleokök"
Glutenfri blåbär/hasselnötsmuffin, en banan med jordnötssmör och en blåbär/cashew/yoghurt-smoothie toppad med chiafrön, nyponskal och hela cashewnötter
En härlig korg fylld med ingredienser för att kunna laga fredagskocken Mattias Larssons couscoussallad med grillad kycklingkorv, ingefärscrème och morotspesto
Absolut, med råge. Vi började med en helt fantastisk Champagne från Leclerc Briant. AptitretareDillstrut fylld med syrlig blomkålscréme kryddad med dill toppad med Kalixlöjrom & gräslök
baka glutenfritt, baka med hasselnötsmjöl, bakblogg, chokladfrosting, clas ohlson, design letter fat, designletter, frosting, glasflaskor med lock och sugrör, glutenfria hasselnötscupcakes med chokladfrosting, glutenfria hasselnötsmuffins, glutenfritt, hasselnötsmjöl, inredningsblogg, matblogg, Mjuka kakor, nöt och chokladcupcake, nöt och chokladmuffins, systrarna m, systrarnam
Sakta men säkert börjar livsmedelsindustrin förändra sitt sätt att ta fram produkter. Receptet nedan följde med i pressmaterialet som jag fick ta del av och det är min typ av mat
Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med vatten och socker i grytan. Blanda creme fraiche med finhackad ingefära och lite ingefärslag
Äts som dessert ihop med vaniljgrädde 100 g smör. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker, tillsätt övriga ingidienser och blanda väl, häll upp i muffinsformar till hälften
Bred ut glasyren på muffinsarna och garnera med de hackade hasselnötterna. Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och sikta ned mjöl och kanel
Tänkte fira detta genom att bjuda på smarriga hasselnötscupcakes med nutellafrosting. Som ni vet är spritsning inte min starka sida men jag blir bättre med tiden
På bilden ser vi en hasselnötsmuffins toppad med mjölkchokladfrosting och mörk chokladfrosting. Vill man tex ha en ljusrosa ros färgar man frostingen med lite pastafärg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.