Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg
Morotsbrödmed havre – på tre sätt. Brödet innehåller vetemjöl special och grejen med det är att det innehåller mer protein och ger därför brödet mer volym än vanligt kärnvetemjöl, men det kräver längre knådning för att glutentrådarna ska bli starka och jäsa bra
Mjukt morotsbrödmed en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Pensla bullarna med vatten, strö pumpafrön eller andra frön och lite flingsalt utanpå
Lite pompom idag med faktiskt. Idag blev det både morotsbröd och morotskaka i bakningen. Men lite bakning orkade jag med och få ordning lite till i köket
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.