Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Bästa kanelbullereceptet enligt mig, men jag kan ju inte ta åt mig äran eftersom det är Johan Sörbergs (domare i HelaSverigeBakar)
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av HelaSverigebakar, sök påHelaSverigebakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Dessa bakades ju igår på HSB men de såg inte alls ut så, men jag gjorde efter receptet. Sen står det i receptet att det ska vara ett halvt Granny Smith äpple, men jag tog ett som jag pallat hos min kusin på Hönö
Jag bakade ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar, ros och choklad schakrutor med kanderade rosblad och lemoncurdsnittar med björnbärsglasyr och blev faktiskt själv väldigt nöjd med mitt slutresultat på den otroligt korta tiden vi fick
Programmet tycker jag var väldigt bra på sitt sätt. Funderar på vilket av alla bak verk som var bäst. Nu kommer jag vänta på att Christina Gyllner från programmet kommer släppa sin bak bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.