Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Jag lovade ju er att berätta om min överraskningshelg, men det strular lite med bilderna, så ni får hålla er lite till
Vi gör den alltid till jul är hemma så jag förknippar den med julafton. I torsdags tittade jag på HelaSverigebakar på sjuan och en av utmaningarna var att baka en drömrulltårta
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Men det är desto roligare att titta på programmet, även om man nästan blir svettig i tv-soffan när man ser hur deltagarna stressar på vid sina bakbänkar, tappar tårtor i golvet och så vidare
Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Bästa kanelbullereceptet enligt mig, men jag kan ju inte ta åt mig äran eftersom det är Johan Sörbergs (domare i HelaSverigeBakar)
När våfflorna svalnat ska de sättas ihop två och två med lite smörkräm emellan. Men recepten lyste med sin frånvaro, så Katarina gjorde själv slag i saken och utmanade mig att baka hennes favoriter bland dubbla småkakor - Franska våfflor
Riv mandelmassa och äpple och blanda med grön pastafärg. Äpple- och mandelmassekakorMördeg270 g vetemjöl 90 g socker 10 g vaniljsocker 200 g smör Fyllning100 g mandelmassa 0,5 st Äpple (Granny Smith) Grön pasta färg ( jag blandade skogsgrön med smaragdgrön)Gör smeten först och läggning mördegen i kylen medan fyllningen görs
Rör varsamt ned socker- och nötblandningen. I torsdags var det HelaSverigeBakar på sjuan och denna Nougat tårtan var med från en av deltagarna, jag har snott receptet rakt av
Jag bakade ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar, ros och choklad schakrutor med kanderade rosblad och lemoncurdsnittar med björnbärsglasyr och blev faktiskt själv väldigt nöjd med mitt slutresultat på den otroligt korta tiden vi fick
Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. Lägg äggulorna i en liten skål och täck med plastfolie och ställ in i kylen, de ska senare användas till smörkrämen
Keftedes, kofta, meatballs, fikadeller, polpette, kjöttkaker, Fleichlaibchen, lihapullat, albondigas- den finns över hela världen i ytterst små variationer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.