Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. När det sen vankas långkokt köttfärssås åker en eller två sånna fram och får ligga i såsen och puttra
4-6 portioner. 4-6 portioner. Hallå därhemma i stugorna. Har ni det bra. Här i Skåne har vi fått riktigt vinterlandskap och det är vitt och vackert där ute
tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker. Jag hade mina revbensspjäll i ugnen i ca 3-4 timmar. 5-10 vitlöksklyftor
Lägg morötter och lök i botten på crock-poten och lägg köttbitarna ovanpå. Jag kokade grytan (nästan) klar i går i min underbara Crock-Pot så i dag behöver jag bara värma den samtidigt som jag kokade ris och bulgur
Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. Blanda väl och låt alltsammans sjuda försiktigt i 4-5 timmar tills köttet är riktigt mört
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Asiatiskt långkok 4 pers. Relaterade 125 grader i 6 timmar Asiatiskt långkok. Hej på er alla. Varit lite tyst igen men nu skall jag försöka lägga ut ett nytt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.