Helgen räddad - festligt på bordet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ansjoviscrackers med ostfyllning
  • Smakrika, spröda små kex smakar jättebra till drinken på egen hand, men blir ännu festligare med en fyllning av örtkryddad färskost.
  • 50-55 kex:
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g smör, kylskåpskallt i tärningar
  • 50 g parmesan, riven
  • 1 liten burk ansjovisfiléer 55 g, ca 7 st väl avrunna
  • ¼ till ½ tsk malen svartpeppar
  •  
  • Fyllning
  • 200 g neutral färskost, typ Philadelphia
  • 2 dl creme fraiche, 34 %
  • 1-2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 4 personer:
  • 600 g lårfilé av kyckling
  • 2-3 msk rapsolja
  • 3-4 msk teriyakisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  •  
  • Pasta
  • Mångsidig pasta
  • Den här pastan fungerar jättebra också till grillad fisk som lax, tonfisk eller bläckfisk. Eller bara några skivor fin lufttorkad skinka, om du känner dig lat.
  • 400 g pasta, t ex tagliatelle
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor, helst färska
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 3-4 tomater
  •  
  • Servering
  • Krispig sallad
  • 4-5 personer:
  • 2 gelatinblad 4 dl vispgrädde
  • ½ dl mandellikör, t ex Disaronno
  • 2 msk strösocker
  • 10 skållade, hackade sötmandlar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.