Smakrika, spröda små kex smakar jättebra till drinken på egen hand, men blir ännu festligare med en fyllning av örtkryddad färskost.
50-55
kex:
100 g
vetemjöl
100 g
smör, kylskåpskallt i tärningar
50 g
parmesan, riven
1 liten
burk ansjovisfiléer 55 g, ca 7 st väl avrunna
¼ till
½ tsk malen svartpeppar
Fyllning
200 g
neutral färskost, typ Philadelphia
2 dl
creme fraiche, 34 %
1-2 tsk
finhackad färsk rosmarin
4
personer:
600 g
lårfilé av kyckling
2-3 msk
rapsolja
3-4 msk
teriyakisås
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
Pasta
Mångsidig pasta
Den här pastan fungerar jättebra också till grillad fisk som lax, tonfisk eller bläckfisk. Eller bara några skivor fin lufttorkad skinka, om du känner dig lat.
En festligare maträtt som jag gärna bjuder på när vi inte är så många. Matbekymmer till helgen. Inte för att den är svårlagad utan mer att det är lite pyssel att få plats med plankorna i ugnen, för det blir ju liksom lite trevligare om alla äter på samma gång
Här fortsätter sjukstugan, Tiril har haft feber hela helgen och blir hemma fortsatt till veckan. På kvällen kände vi oss lite sociala så det blev lite Wii-spel med Mark och Christina
Förra helgen var den experiment som gällde och nu är dags att leverera på riktigt. För att en kock ska kunna gör sitt bästa så krävs det… kakor påbordet
Som tillbehör lagade rare maken potatis- och rotsellerimos. Igår knatade jag omkring på ICA Maxi i lugn och ro medan barnen hade skoj i den förträffliga inrättningen Minihuset (hurra
barnen - men det får gärna vara litet olika saker som serveras. Receptet har jag tagit från "THAI på minuten" av Vatcharin Bhumichitr och sedan modifierat en del
Go`söndagskväll på er. Det var min fina vän M som bjöd in mig och andra vännen J på en smarrig tjejmiddag med jättegott alkoholfritt bubbel och lika alkoholfritt, men ack så gott rosévin smarrigt värre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.