Helgens Höjdare – Äppelciderbrässerad kycklingklubba
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 pers 6 kycklingklubbor en halv purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • msk
  • 1 flaska äppelcider (ca 63 cl)
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 msk timjan
  • 1 rotselleri
  • 1 liter vatten
  • olivolja
  • 1 msk salt
  • salt
  • 2 msk vinäger
  • 12 tomater olicolja
  • svartpeppar
  • 5 dl buljong från kycklingkoket
  • 5 msk maizena redning
  • Ca
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 4. Stek i ugnen i
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader (kör samtidigt som rotsellerin om du har varmluftsugn. Kör då på ca 210 grader 2 Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form.
  • 3 Strö salt och peppar över.
  • och peppar
  • 4 Häll olivolja eller annan olja över tomaterna, så att det täcker dem helt.
  • eller annan
  • 5 Ugnsbaka dem i ca tio min.
  • 1 Finhacka persilja och vitlök.
  • 2 tvätta citronen noggrant och riv skalet fint.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.