Helgens utmaning – Trendig griskind
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2008 Vietti, Perbacco, Nebbiolo från Piemonte (nr 73952).
  • 4-6 pers
  • 1,2 kg griskind
  • 4 msk flingsalt
  • salt
  • 2 msk socker
  • Svartpeppar
  • 100 g smör
  • 0,5 gul lök
  • 4 krossade vitlökar
  • 1,5 l rapsolja (ännu hellre ankfett)
  • 1 l finstrimlad vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Flingsalt
  • 1 rotselleri
  • 2 mjöliga potatisar
  • mjölk (så att det täcker rotsakerna)
  • 12 st små röda steklökar
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 lagerblad BRYNT MOROTSKRÄM
  • 3 morötter
  • 50 g smör
  • Salt
  • 4 Mixa rotselleri och potatis med mixerstav. tillsätt mjölk så du får den konsistens du vill ha. Lägg i en klick smör.
  • 5 Smaka av med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.