Strö över valtnötterna och avslutamed att antingen klicka eller sprita på ricottan. - vill en så kan en del avrödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Ta ut och smaka avmed flingsalt. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek. Blanda med olja, rosmarin (plocka färsk rosmarin från kvisten), salt och peppar i en ugnsform
Allt detta gör att det inte är speciellt avslappnande för mig att åka bort. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
1000 g potatis 1000 g ryggbiff (avdovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
(Ibland behöver man lägga den mittersta delen av köttet på grillen en stund till. Grilla köttet på en sida i taget medan glöden är ganska varm (se upp, olivoljan gör att det kan flamma upp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.