Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Ibland har man tur att få älgfilé och den vill man inte misslyckas med. Fyll den med en god röra av smaksatt ost och bacon, helstek den i ugn och servera med god potatis och min underbart goda balsmicosås
Häll över grilloöljan och krydda med salty, peppar och grillkryddan. Red av stekskyn med maizena, yoghurt, grädde och smaka av med vinbärsgelé och kryddor
Vispa ur stekpannan med vinäger, olja, honung. Låt köttet vila lite innan det skärs upp och serveras med gratäng, tomatsallad och balsamskyn ringlad över
10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar
Fyllde därefter en fläskfilé med korvfyllningen och helstekte den. Jag köpte färsk korv och tog ur innehållet och stekte den tillsammans med vitlök, schalottenlök och rosmarin
Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar
Vi ville ha en rökig smak på vår fläskkarré så jag rörde ihop en marinad av soja, olja och en kryddblandning med bl a paprika smokey och lät den hela fläskkarrén ligga i den rökig marinaden i en påse och gotta till sig under dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.