Är gärna det ugnsbakade citronköttet också. Temat allt i samma form eller på en plåt är utmärkt ochhelstekt kycklin i all enkelhet är gott även på andra dagar än fredagar
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fylldaugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén
Helstekt fläskfilé med sås på hallonchutney ochugnsbakade potatisar. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Ta ut fläskkarrénoch lägg över i en ugnsform. Broccoli kan du rensa och skära i buketter och lägga i en kastrull med lite vatten i så att det bara är att koka dem några minuter innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.