Helstekt julkalkon
klarakling
klarakling
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör 1 st kruka färsk salvia, hackad 12 st skivor prosciutto, strimlad 2 st vitlöksklyftor, skivade 2 st röda lökar, hackade 2 st stjälkar selleri, skivade 1-2 dl ströbröd 1 dl torkade aprikoser 1 dl torkade tranbär 2 tsk malen muskot 1 st ägg 1 st citron, rivet skal 2 tsk havssalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • Kalkon
  • 4-5 kg hel kalkon 1 st apelsin 1 st röd lök, klyftad 1 st gul lök, klyftad 1 st vitlöksklyfta, tunt skivad 1 st kruka rosmarin, skuren i små kvistar Snöre 1 st citron, delad 2-3 msk olivolja 2 tsk salt 2 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, hackad aluminiumfolie
  • 1. Sätt ugnen på högsta värme
  • 5. När fyllningen har svalnat, tillsätt ägg, citronskal, salt och peppar. Blanda väl.
  • 180 grader
  • 45 minuter
  • 450 g kalkon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.